Talajmechanika

Miért érdemes talajvizsgálatot csináltatni?

Bár sokan feleslegesnek tartják a talajmechanikát, valójában ez nem csak fontos, de hasznos is az építkezők számára! A talajvizsgálat során derül ki ugyanis, hogy milyen talaj lesz a – jó esetben sok évtizedre – épülő házunk alatt.

  • Biztonságosabb hosszú távon
    Ha tudjuk mire épül a házunk, nem kell később repedések, vagy akár épület süllyedés miatt aggódnunk, biztonságban leszünk a családunkkal együtt.
  • Olcsóbb hosszú távon
    A nem megfelelő alapozás később súlyosabb statikai problémákhoz vezethet, amiket nagyságrendekkel drágább lesz kijavíttatni, ha egyáltalán ki lehet.
  • Költséghatékonyabb rövid távon
    Ha nincs talajvizsgálat, akkor a biztonság érdekében minden tervezőnek a legrosszabb eshetőségű talajjal kell kalkulálnia. Ha azonban tudjuk milyen talajhoz kell az alapot igazítani, az az esetek többségében komoly költségeket spórol meg az alapozáskor, és még a talajvizsgálat díjával együtt is pluszban jön ki az építkező!

Talajmechanika árak:

Talajfúrás és laborvizsgálat: 15 000,- forint/méter

(Egy átlagos családi házhoz általában kétszer négy méter fúrásra van szükség a talaj biztonságos vizsgálatához.)

A helyszíni munkát Debrecenben vállaljuk a fenti összegért, 60km körzetben nagyjából +20.000 Ft kiszállási díjjal lehet kalkulálni, ennél messzebb pedig már minden esetben egyedi árat adunk.

7 napon belül vállaljuk és elkészítjük a munkát!

Árak hozzávetőlegesek, és nem minősülnek konkrét árajánlatnak. Nettóban értendők, nem tartalmazzák az Áfát.

Hogyan fogunk segíteni?

A munkát azonnali szabad kapacitással, hét napon belül el tudjuk vállalni és készíteni! A jelentéshez szükséges fúrást és a talajminta elemzését is egyaránt villámgyorsan elkészítjük, így nem akad meg az építkezés folyamata már rögtön az elején!

Időpont-egyeztetés után elvégezzük a helyszíni fúrást, majd saját laborunkban azonnal tudjuk intézni a vizsgálati folyamatokat is. Ennek köszönhetően nem kell heteket várni erre meg arra az eredményre, hanem néhány napon belül kézhez kapja a szükséges papírokat!

Ha pedig úgy tapasztalja, hogy minőségi munkát végzünk, később akár a statikai tervezésben is számíthat ránk; így az amúgy is gyors munkavégzés még hatékonyabb lesz, mivel a saját előzetes terveinkkel tudunk dolgozni.

A biztonságosabb ház mellett döntött?
Kérjen árajánlatot tőlünk a talajvizsgálatra!