Kapcsolat

Térkép

Gyakran Ismételt Kérdések

Mivel foglalkozik a Béth-Bau?

Cégünk profilja elsősorban a tartószerkezeti tervezés, leginkább a családi házak, luxusvillák és kisebb közületek, acélcsarnokok tervezése. A statika mellett foglalkozunk talajmechanikával is, és a jövőben tervezünk még több szolgáltatással megkönnyíteni az ügyfeleink dolgát.

Mi az a statikai terv, és kinek van szüksége rá?

A tartószerkezeti tervezés adja a házak vázát és stabilitását, hogy az építészek által kitalált kreatív formák meg is álljanak. A statikai terv ma már minden lakóépülethez kötelező, így ha az építkező nem is keres külön statikust, az építésze biztosan fog. 

Mi az a talajmechanika és mikor kell?

A talajmechanikai vizsgálat az épületek alapozása előtt a föld elemzését jelenti. Kisebb lakóépületekhez ez nem kötelező, viszont nagyon is ajánlott, ugyanis az esetek többségében sokat lehet spórolni egy talajvizsgálati jelentés segítségével. 

Az alapozási terv elkészítésekor a statikusoknak a legrosszabb eshetőségű talajjal kell számolniuk - ha nincs talajvizsgálat - és bizony kötelező rászámolniuk egy biztonsági többletet. Ha viszont van az alapozási terv előtt talajvizsgálat, akkor az alapot a talaj szerkezetéhez lehet igazítani, ami az esetek többségében rengeteget megspórol az alapozáskor az építkezőnek, és még a talajvizsgálat díjával együtt is pluszban jön ki. 

Hogyan zajlik egy talajfúrás?

Ezen a linken megtekintheti a YouTube-on erről szóló videónkat. 

Helyileg hol vállalnak tervezést, fúrást és helyszíni szemlézést?

A statikai tervezést természetesen az egész ország területén vállaljuk, és általában bármelyik építésszel együtt tudunk működni.

A talajfúrást a hatékonyság miatt leginkább a Tiszántúlon szoktuk vállalni, illetve Pest megyében, de előfordulhat, hogy bizonyos esetekben ezeken kívül is el tudjuk vállalni.

A helyszíni szemlézést időhiány miatt sajnos már nem tudjuk vállalni, de tudunk ajánlani erre megfelelő kollégát. 

Acélcsarnok tervezésekor készítenek gyártmánytervet?

Bár az acélcsarnokokhoz csak kiviteli terv szükséges, mi mindig csakis gyártmánytervi szinten szoktuk vállalni ezek tervezését, mert tapasztalataink szerint általában kiderül, hogy csak szükség van a gyártmánytervre is, és így sok későbbi bonyodalmat meg tudunk előzni.